Huub Stevens: "Toen waren er de strubbelingen met de Ajacieden"

Huub Stevens als trainer van PSV
Huub Stevens als trainer van PSV Foto: © Pro Shots

Huub Stevens speelde jarenlang in de defensie van PSV. De Limburger groeide uit tot international en maakte van dichtbij mee hoe oud-PSV'er Jan van Beveren het aan de stok kreeg met voormalig Ajacied Johan Cruijff.

"Toen waren er de strubbelingen met de Ajacieden", vertelt Stevens in Tussen de Palen van Ziggo Sport. "Met name met Johan Cruijff, die wat problemen had... Nog niet eens met Van der Kuijlen, maar veel meer met Van Beveren. Jan was een type, die moest je doorgronden. Als je op de trainingen zag hoe goed hij was, dat was echt fantastisch."

"Ik vind het heel erg raar dat Johan en Jan nooit samen hebben kunnen functioneren", gaat de oud-PSV'er verder. "Dat was zó goed voor het Nederlandse voetbal geweest, maar je ziet wel dat er dan bepaalde zaken fout gaan. Op wat voor gebied dan ook. En dan kan de halsstarrigheid van de één of de ander ervoor zorgen dat je niet het succesvolle team krijgt wat je graag zou willen hebben."

"Of Jan toen de beste keeper ter wereld was? Ik denk dat hij misschien tot nu toe nog altijd wel de beste was. De beste keeper ooit, dat denk ik wel. Ik heb hem ook op trainingen meegemaakt. Als hij zijn dag had, dan kon ook Van der Kuijlen schieten wat hij wilde, maar dan pakte hij alles. Echt ongelooflijk. Dat hij tijdens het WK niet keepte was teleurstellend... Die twee zijn gewoon niet tot elkaar gekomen. Het had ons misschien wel de wereldtitel gebracht", aldus Stevens.

Lees meer:
0 reacties