Ihattaren werkt weer met Vanenburg: "Deur naar uitgang wagenwijd open"

Mohamed Ihattaren
Mohamed Ihattaren Foto: © Pro Shots

De situatie van Mohamed Ihattaren bij Ajax lijkt uitzichtloos. De speler traint al tijden niet meer mee met de selectie en kwam eind juni voor het laatst in actie binnen de lijnen. Ajax laat nu echter weten dat ze de middenvelder nog niet op hebben gegeven en laat weten dat Ihattaren weer een individueel programma volgt onder leiding van Gerald Vanenburg.

Mohamed Ihattaren heeft geen rugnummer bij Ajax en is niet ingeschreven voor de Champions League. Toch zal eenieder erkennen hoeveel kwaliteit er in de middenvelder schuil gaat. Het is echter erg stil rond de situatie van Ihattaren die buiten de spelersgroep van Ajax om traint. De voorbereiding op het nieuwe seizoen begon nog zo goed. Ihattaren verscheen volledig afgetraind op de eerste training en speelde uitstekend.

Toen Ajax op trainingskamp ging ontbrak Ihattaren. Ajax gaf eerst aan dat hij niet fit was, maar gaf later aan dat zijn afwezigheid verband hield met privéomstandigheden. Later onthulde De Telegraaf dat Ihattaren connecties had binnen het cirminele circuit en dat hij bedreigd werd. Daarom was het onverantwoord om hem op het trainingscomplex toe te laten.

Begin augustus gaf Ihattaren aan dat hij weer in training was, hij volgde een individueel trainingsprogramma en er liepen gesprekken tussen Ihattaren en Ajax. Daarna bleef het stil. "Ze zouden mij informeren als hij weer helemaal fit is", zei trainer Alfred Schreuder vrijdag.

Vanenburg geeft aan dat hij met Ajax heeft afgesproken dat hij niets meldt omtrent Ihattaren. Een spoedige terugkeer is echter niet waarschijnlijk, al blijft de club zich inzetten. "We hebben nog geen concreet antwoord op de vraag wanneer hij weer aan kan sluiten", meldt Ajax aan de NOS. "Over de inhoud van gesprekken met hem doen wij geen uitspraken."

De huurovereenkomst tussen Ajax en Juventus loopt aan het einde van dit jaar af. "Ruim voor die tijd moet Ajax aan Juventus laten weten of al dan niet gebruik wordt gemaakt van de optie tot koop die in de huurovereenkomst is opgenomen", aldus Ajax. Maar wat doet Ajax met een huurspeler die nauwelijks inzetbaar is? 'De deur naar de uitgang staat wagenwijd open', aldus de NOS.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -6 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand