"Ik ben ervan overtuigd dat Jorrel de Europese top gaat bereiken"

Jorrel Hato in actie namens Ajax
Jorrel Hato in actie namens Ajax Foto: © BSR Agency

Jorrel Hato verlengde deze week zijn contract bij Ajax. Robin Nelisse, voormalig spits van onder meer Feyenoord, is betrokken bij de 18-jarige verdediger, als vriend en adviseur van de familie. De twee hebben 'soms telefonisch contact'.

"Daarbij is het een voordeel dat ik een spits ben geweest en precies weet hoe centrale verdedigers het me lastig konden maken. Ik heb als negentienjarige jongen bij Feyenoord op het trainingsveld tegenover Henk Fraser en Ullrich van Gobbel gestaan en nam het later op tegen Winston Bogarde en Jaap Stam. Dan weet je wel waar je op moet letten", geeft Nelisse aan in gesprek met De Telegraaf.

Aanvankelijk was de Ajacied 'te lief', zo vond de oud-voetballer. "In de jeugd schakelde hij zijn tegenstanders op een heel nette manier makkelijk uit. Ik heb hem verteld dat het soms ook goed is een spits te laten merken dat er niks valt te halen en dus een keer dwars door hem heen te lopen."

Nelisse vervolgt: "Als ik hem met vroeger vergelijk en nu de duels zie ingaan of kort zie dekken, dan heeft hij in het fysieke echt grote stappen gezet. Samen met Humphry Nijman is hij er vaak gedetailleerd mee bezig wat er nog allemaal beter kan en moet", aldus de adviseur.

Nelisse heeft het volste vertrouwen in Hato. "Ik ben ervan overtuigd dat Jorrel de Europese top gaat bereiken. Niet voor niets was er nu al ontzettend veel belangstelling uit Engeland. Als je ziet waar hij op achttienjarige leeftijd al staat, dan is dat megaknap. Ik ben benieuwd waar hij staat als hij zich nog drie jaar zo door ontwikkelt bij Ajax."

Lees meer:
0 reacties