"Ik denk dat Ten Hag nog altijd de droomkandidaat van Ajax is"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Volgens Valentijn Driessen is Erik ten Hag de ideale opvolger van John van ‘t Schip bij Ajax. Dat vertelde hij in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Het leek erop dat de clubloze Graham Potter serieus in beeld was om trainer te worden in Amsterdam. Volgens Sky Sports was hij de belangrijkste kandidaat. Valentijn Driessen en Mike Verweij stellen echter dat niet Potter maar Ten Hag de favoriet is voor het vervullen van deze functie bij de Amsterdammers. Potter heeft onlangs laten weten geen interesse te hebben om Ajax-trainer te worden.

De Chef Voetbal van De Telegraaf denkt wel te weten waarom Potter heeft bedankt. “Bij Brighton heeft Potter het aardig gedaan, maar bij Chelsea is hij natuurlijk volledig door het ijs gezakt. Hij kon daar de druk en de stress niet aan. Daar waren ook bestuurlijke perikelen. Nu wordt gezegd dat hij ook vanwege de bestuurlijke perikelen in Amsterdam heeft bedankt voor Ajax. Hij kan daar slecht mee omgaan.”

Ook heeft Driessen geen hoge pet op van Potter. “En welke Engelse trainer presteert nou over de grens? Binnen de grens presteren ze trouwens ook niet, want er zitten allemaal buitenlanders in de top.” Verweij stelt vervolgens dat de interesse in Potter bij Ajax nooit concreet is geweest. “Hij zal ongetwijfeld gepolst zijn, net als een aantal anderen, maar zeker nu Alex Kroes geschorst is, is het helemaal niet concreet geweest.”

Valentijn geeft aan dat Ten Hag bovenaan het verlanglijstje staat van de Amsterdammers. “De eerste keuze is natuurlijk Ten Hag. Je moet dan wel het lef hebben om op zijn ontslag te wachten. Ten Hag roept nu overal dat hij de grote man van volgend seizoen is.” Verweij sluit zich bij zijn collega aan. “Ik denk dat Ten Hag nog altijd de droomkandidaat van Ajax is. Ongeacht wat er met Alex Kroes gaat gebeuren”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties