"Ik denk dat Van der Sar gedreven is om een jaar door te gaan"

Edwin van der Sar ligt al geruime tijd onder vuur. De algemeen directeur van Ajax wordt door veel supporters en analisten verantwoordelijk gehouden voor de puinhoop bij de Amsterdammers. Sportmarketeer Chris Woerts stelt de oud-doelman het er zwaar mee heeft.

"Ik denk dat Edwin er zijn buik vol van heeft", stelt Woerts bij Koffie met. "Als ik zijn lichaamstaal zie denk ik niet dat hij met veel plezier naar zijn werk gaat. Dat kan niet anders. Hij is z'n maatje Overmars kwijt. Op een gegeven moment moet je je afvragen of dit het nog wel waard is. Al dat gezeik en geouwehoer. Hij is financieel onafhankelijk en kan elke dag onder een palmboom liggen."

Toch verwacht Woerts niet dat Van der Sar zomaar de handdoek in de ring zal gooien. "Ik denk dat hij sportman genoeg is en gedreven is om nog een jaar door te gaan om de boel recht te zetten. Hij moet in ieder geval niet hopen dat Maurits Hendriks directeur wordt, want dan gaat de vlag in Rotterdam en Eindhoven uit", voegt hij eraan toe. "Dat is een hele goeie motivator en facilitator om topsport te creëren, maar niet een manager die vergaderingen leidt."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand