"Ik maakte een praatje met Berghuis, daarna is het geëscaleerd"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Tubantia-journalist Leon ten Voorde heeft in De Ballen Verstand teruggeblikt op de actie van Steven Berghuis na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax. De aanvaller van de Amsterdammers haalde na dat duel uit naar een supporter.

Een ooggetuige verklaarde vervolgens aan de krant dat Brobbey werd uitgemaakt voor 'kankerzwarte'. Ten Voorde was zelf aanwezig in De Grolsch Veste en wil graag vertellen wat er gebeurd is. "Ik was er zelf niet bij. Ik stond om het hoekje, dus ik heb wel het een en ander meegekregen. Bij iedere speler van Ajax die naar buiten kwam was er gejoel. Ik zag hoe spelers van Ajax keurig handtekeningen aan het uitdelen waren."

"John Heitinga gaf op dat moment een persconferentie en ik stond buiten te wachten, want ik had geen belang bij Ajax. Spelers van Ajax liepen langs mij heen, Dusan Tadic en Berghuis kwamen samen langs", vertelt Ten Voorde. "Tadic was chagrijnig, maar die gaf netjes een hand. Berghuis kende mij nog vanuit de jeugdopleiding, dus ik maakte even een praatje met hem", gaat de clubwatcher verder.

"Hij was niet echt gefrustreerd, maar glimlachte en vroeg hoe het met mij ging. Ik zei: ‘Ik zal om sportieve redenen maar even niet vragen hoe met jou gaat.’ Berghuis reageerde: ‘Deze middag is het seizoen van Ajax.’ Vervolgens liep hij totaal niet gefrustreerd of chagrijnig weg. Een minuut later is het geëscaleerd", aldus Ten Voorde.

Hij weet zeker dat Berghuis opkwam voor zijn ploeggenoot. "Ik krijg veel Twente-supporters op m'n dak van 'je bent er niet bij geweest en je voert een anonieme getuige op'. Dat klopt. Hij (de ooggetuige, red.) stond er met zijn zoon bovenop en dit is gebeurd. Voor deze persoon steek ik mijn hand in het vuur, want ik ken hem. Ik heb gisteren (maandag, red.) nog even met hem gebeld om om bevestiging te vragen. Mijn interpretatie is dat Brobbey voor Berghuis in de bus is gestapt en toen is er wat geroepen. Berghuis heeft zich laten opfokken en ook naar hem is wat geroepen", besluit Ten Voorde.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand