"Ik snap wel dat Hendriks dacht: wat zijn dat voor eikels?"

Maurits Hendriks bij Ajax
Maurits Hendriks bij Ajax Foto: © BSR Agency

Maurits Hendriks bekleedde de functie van Chief Sports Officer bekleedde voor anderhalf jaar Er werd getwijfeld of voetbal bij hem wel voorop stond, maar kritiek was er al vanaf het begin.

"Hij werd echt geschoffeerd. Ik snap wel dat hij dacht: wat zijn dat voor eikels?", herinnert een aanwezige van het kennismakingsgesprek in het najaar van 2022 zich. In een zeer uitgebreide analyse maakt het Algemeen Dagblad de balans op.

Hendriks moest ook de jeugdopleiding helpen. "In die situatie kan Hendriks verbetering brengen, is het idee van de toezichthouder"', tekent het AD op. Hendriks moest bij Ajax een aantal werkzaamheden minder afhankelijk maken van enkele personen, ook moest er meer aandacht komen voor vrouwenvoetbal. Als andere taak had hij de aansluiting tussen de jeugdopleiding en de hoofdmacht soepeler doen laten verlopen.

Pas na enkele maanden van onderhandelingen wilde Hendriks instappen bij Ajax. Hij wist wat er op het spel stond betreffende zijn reputatie. Al snel ontstonden er interne spanningen en strubbelingen. Er ontstond onvrede over zijn manier van werken rondom de Ajax-jeugdopleiding.

De druk op zijn positie werd nog groter toen nieuwe leden in de bestuursraad het veelal niet eens waren met zijn beslissingen. Uiteindelijk hebben de tegenvallende sportieve resultaten van Ajax voor een vroegtijdig vertrek van Hendriks gezorgd.

Lees meer:
0 reacties