"Ik was juist positief over hem in het Maurice Steijn-tijdperk"

Michiel Kramer
Michiel Kramer Foto: © Pro Shots

Michiel Kramer duikt tegenwoordig regelmatig op bij voetbaltalkshows als Studio Voetbal en FC Rijnmond. De ervaren centrumspits van RKC Waalwijk geeft toe dat hij niet altijd helemaal neutraal is en een voorkeur heeft voor Feyenoord.

"Volgens mij is het bij ESPN qua analisten wel mooi verdeeld over de drie topclubs. Bij de andere zenders misschien wat minder", vertelt hij in een interview met Voetbal International. "Maar wat maakt het allemaal uit? Iedereen heeft een voorkeur. Ik word daar ook wel een beetje gek van, hoor. Mijn voorkeur ligt bij Feyenoord, maar het betekent niet dat ik gelijk iedereen vertegenwoordig. Het hoort nou eenmaal bij sport dat iedereen wat anders vindt", aldus Kramer.

"Dat mag je als analist ook uitspreken, vind ik. We moeten daar minder moeilijk over doen in Nederland", vervolgt hij. "De nadruk ligt vaak te erg op het feit dat ik als Feyenoorder iets over Ajax zeg. Terwijl dat echt prima los van elkaar kan bestaan. Ik zal mijn voorkeur nooit verbergen en dat mensen daar verbaasd op reageren vind ik altijd heel apart. Want als een Ajacied mij komt treiteren na een overwinning op Feyenoord, is dat toch alleen maar leuk? Dat hoort erbij."

"Maar mensen slaan zó door op social media, tot bedreigingen aan toe. Dat zal ik altijd blijven bestrijden. En ik weet hoe het werkt, hoor: knip- en plaksites schrijven natuurlijk ook graag een berichtje over Michiel Kramer die wat over Ajax roept", beseft Kramer. "Maar ik zou ook weleens willen lezen dat ze wat tikken over het feit dat ik juist positief was over Brian Brobbey in het Maurice Steijn-tijdperk. Maar dat wordt dan niet uitgelicht… Bij dezen: Brobbey is echt een geweldige spits", besluit Kramer over zijn collega bij de club uit Amsterdam.

Lees meer:
0 reacties