"Ik wil Van 't Schip eerst nog condoleren, dat is niet makkelijk"

John van 't Schip bij de uitvaart van zijn vrouw
John van 't Schip bij de uitvaart van zijn vrouw Foto: © BSR Agency

John van 't Schip was in het seizoen 2001/2002 de hoofdtrainer van FC Twente. Hier krijg hij onder andere te maken met Sjaak Polak. In gesprek met ESPN bespreekt hij zijn aanstelling als trainer van Ajax.

"Het is fijne man. Een mensen-mens. Maar hij kan ook hard zijn", begint Polak over Van 't Schip. "Uiteraard wil ik hem eerst nog condoleren. Dat is niet makkelijk. Ik heb het interview gezien. Hij heeft van bovenaf het jawoord gekregen van Daniëlle. Nu mag hij het gaan doen. Het is zijn club. Hopelijk gaat het hem lukken."

Polak is sinds vorige week trainer van FC Lisse, de hekkensluiter van de Tweede Divisie. Van 't Schip staat met Ajax momenteel ook onderaan. "Alleen bij hem staan er vier of vijf sterren op de borst dus er nog wel wat werk te verrichten. Maar het is gek. Ajax hoort daar niet te staan", vindt Polak.

Polak weet nog niet of Van 't Schip de juiste man is om Ajax terug te brengen naar waar het hoort. "Dat weet ik niet. Hij is wel een Ajax-jongen. Het is moeilijk te zeggen of hij de juiste persoon. We gaan kijken hoe hij het gaat doen."

Lees meer:
0 reacties