'In Amsterdam denkt niemand meer aan 'klagende' Hassane Bandé''

Hassane Bandé speelt momenteel op huurbasis van Ajax bij het Kroatische NK Istra. Ajax betaalde in 2018 nog ruim acht miljoen euro voor de 23-jarige aanvaller, maar doorbreken gaat hij volgens Freek Jansen niet meer doen in Amsterdam.

"In Amsterdam denkt niemand meer aan Bandé", schrijft Jansen in Voetbal International. "Gezien de huidige ratrace vol duels en presteren in het heden wellicht logisch, maar in de klaagzang van de aanvaller schuilt ook een structureel probleem. En niet alleen bij Ajax. Topsport is keihard. Je moet presteren om mee te tellen. Toch kan enig empathisch vermogen geen kwaad. Is het niet uit menselijk oogpunt voor de speler, dan zeker op sportief en financieel vlak voor de clubs."

Hierbij heeft Jansen misschien een suggestie voor Marc Overmars. "Het blijft altijd apart dat een club wel in staat is miljoenen neer te tellen om een speler te halen, maar eenmaal in de gelederen dezelfde voetballer bij wat tegenslag vaak aan zijn lot wordt overgelaten. Het geld van de veelbelovende transfer verdampt zodoende snel bij gebrek aan een adequate aanpak. In het geval van Ajax en Bandé: Overmars heeft de reputatie goed op de centjes te letten, maar geld wordt nog meer waard als een club zich ook bekommert om de mens áchter de aankoop."

 

Lees meer:
0 reacties