"In dat plannetje van Van 't Schip speelt Kaplan een sleutelrol"

Ahmetcan Kaplan
Ahmetcan Kaplan Foto: © Pro Shots

Ahmetcan Kaplan speelde een dijk van een wedstrijd tegen Aston Villa. De jonge verdediger laat zich de laatste weken in positieve zin zien en dat valt ook op in voetballand: zelfs tegen grote clubs bezwijkt hij niet onder de druk.

"Aston Villa loert op momenten om tegenstanders vroeg vast te zetten. Hoewel de ploeg van Unai Emery niet over het hele veld druk naar voren geeft, past Ajax een slimme truc toe om te voorkomen dat het centrum vroeg naar één kant gedwongen kan worden door Youri Tielemans en Ollie Watkins", opent Pieter Zwart bij Voetbal International.

Ahmetcan Kaplan voorkomt echter dat er het nodige misgaat. "In dat plannetje van John van 't Schip speelt Ahmetcan Kaplan een sleutelrol. De Turkse mandekker speelt rond de eigen zestien voor collega's Devyne Rensch en Jorrel Hato."

"Diant Ramaj doorbreekt de eerste linie van druk, door de opgeschoven Kaplan vrij te spelen." Kaplan weet daarna heel goed wat te doen met een bal. "Daarna beschikt de linkspoot over de rust om het middenveld aan het werk te zetten, waardoor Aston Villa de poging tot pressing staakt."

Lees meer:
0 reacties