"In de Eredivisie lijkt Haller met de week minder te worden"

Sébastien Haller
Sébastien Haller Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey is een betere spits dan Sébastien Haller. Dat is de mening van Wim Kieft. De jonge aanvaller kwam in januari op huurbasis naar Ajax en maakte een ijzersterke indruk.

"Hoewel Brobbey bij RB Leipzig nauwelijks aan spelen toekwam, is hij dat half jaar in Duitsland gegroeid als spits. Misschien is zo’n ontwikkeling normaal op zijn leeftijd, net 20 jaar, maar Brobbey zat daar in Leipzig niet lekker in zijn vel. Los van zijn doelpunten heeft hij zich ontwikkeld als aanspeelpunt", schrijft Kieft lovend in zijn column voor De Telegraaf.

Brobbey is sinds zijn terugkeer elke 53 minuten betrokken bij een doelpunt. "Hij doet het bij Ajax beter dan Sébastien Haller. Haller steeg boven zichzelf uit in de Champions League en kan terugkijken op een geweldige campagne, maar daar is het bij gebleven. Sterker, in de Eredivisie lijkt Haller met de week minder te worden."

Desondanks staat de Ivoriaan, volgens de geruchten, bij meerdere clubs hoog op het wensenlijstje. Kieft zou het wel weten als hij bij Ajax werkte: "Als Ajax Haller goed kan verkopen en Brobbey houden, wordt de ploeg alleen maar sterker."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties