"In de Eredivisie lijkt Haller met de week minder te worden"

Sébastien Haller
Sébastien Haller Foto: © Pro Shots

Brian Brobbey is een betere spits dan Sébastien Haller. Dat is de mening van Wim Kieft. De jonge aanvaller kwam in januari op huurbasis naar Ajax en maakte een ijzersterke indruk.

"Hoewel Brobbey bij RB Leipzig nauwelijks aan spelen toekwam, is hij dat half jaar in Duitsland gegroeid als spits. Misschien is zo’n ontwikkeling normaal op zijn leeftijd, net 20 jaar, maar Brobbey zat daar in Leipzig niet lekker in zijn vel. Los van zijn doelpunten heeft hij zich ontwikkeld als aanspeelpunt", schrijft Kieft lovend in zijn column voor De Telegraaf.

Brobbey is sinds zijn terugkeer elke 53 minuten betrokken bij een doelpunt. "Hij doet het bij Ajax beter dan Sébastien Haller. Haller steeg boven zichzelf uit in de Champions League en kan terugkijken op een geweldige campagne, maar daar is het bij gebleven. Sterker, in de Eredivisie lijkt Haller met de week minder te worden."

Desondanks staat de Ivoriaan, volgens de geruchten, bij meerdere clubs hoog op het wensenlijstje. Kieft zou het wel weten als hij bij Ajax werkte: "Als Ajax Haller goed kan verkopen en Brobbey houden, wordt de ploeg alleen maar sterker."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand