"In Nederland zijn we lamgeslagen door de gekkigheid van Ajax"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

Ajax is haar goede reputatie in het buitenland geheel kwijt. Ook daar wordt de situatie in Amsterdam met haviksogen bekeken.

"Ook in het buitenland begint het verhaal van Ajax ondertussen te landen als een scenario dat te absurd is om te geloven. Dat duurde even, de eredivisie wordt er vaak niet al te intensief gevolgd, maar The Athletic, France Football en Der Kicker maakten recent uitgebreide reconstructies en verhalen over deze haast onvoorstelbare ‘downfall’", weet Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad.

"Dat is ergens toch boeiend om te lezen, ook al weet je alles al: in andere landen is de verbazing nog puur en onbevangen. In Nederland zijn we inmiddels toch een beetje lamgeslagen door de voortdurende maalstroom van gekkigheid", vervolgt Mossou.

De bizarre incidenten stapelen zich op. "Over de huidige staat van Ajax ben je geneigd te zeggen dat Hitchcock het niet had kunnen verzinnen, maar juist het tegenovergestelde is waar: het verhaal van Ajax is inmiddels zo totaal krankjorum dat alleen Hitchcock het had kunnen bedenken."

"Dat geeft te denken, maar het fijne aan voetbal is dat er altijd weer een nieuw verhaal is, en dat de panelen soms sneller kantelen dan je voor mogelijk houdt. ‘Ajax is Ajax niet meer’, klinkt het de laatste jaren vaak, bij wijze van diepe verzuchting. Maar wellicht was een onsje minder Ajax, of drie onsjes, een veel beter idee geweest", besluit Mossou.

Lees meer:
0 reacties