Is Jurriën Timber klaar voor Manchester United? "Schat Ajax hoger in"

Jurriën Timber
Jurriën Timber Foto: © Orange Pictures

In zijn Ajax-tijd is Erik ten Hag enorm gegroeid in zijn persoptredens. Tijdens de persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ maakte hij weer een enorm ontspannen indruk, zo vertelt Mike Verweij in de Kick-off voetbalpodcast van De Telegraaf. Hij antwoordde zelfs op de vraag van Verweij of hij afspraken met Ajax had gemaakt omtrent het wel of niet mogen meenemen van spelers van Ajax naar Manchester United.

Erik ten Hag gaf aan dat er met Ajax hieromtrent geen afspraken gemaakt zijn. Bij zijn overgang van FC Utrecht naar Ajax heeft Ten Hag ook spelers meegenomen en de oefenmeester gaf aan dat Utrecht daar niet slechter van geworden is, integendeel zelfs, daar hebben ze financieel enorm aan verdiend. Het zou voor de financieel directeur van Ajax heel interessant kunnen zijn wanneer Ten Hag spelers mee zou nemen.

De namen van Jurriën Timber en Antony gaan al lang rond, als het gaat over mogelijke versterkingen voor United. “Ik kan me voorstellen dat Erik ten Hag die al heel hoog op zijn verlanglijst heeft staan, maar daar wilde hij niet op ingaan", aldus Verweij. Op de vraag of Jurriën Timber al klaar is voor een stap naar Manchester United, of dat hij nog een seizoen uren moet maken in Ajax 1 zegt Valentijn Driessen: “Ten Hag heeft getekend voor twee jaar plus één, als je dan gehaald wordt door de trainer dan wordt hij niet binnen twee maand op straat gezet. Die gunt Timber misschien wel de tijd om te groeien naar het niveau dat nodig is. Aan de andere kant, als je het niveau van Manchester United ziet, dan schat ik Ajax hoger in. Ook de manier waarop Ten Hag wil gaan spelen, dat zal ook wel de oorzaak zijn dat ze bij Erik ten Hag zijn gekomen en niet bij Jose Mourinho.”

Verweij: Ik ben het eens dat Timber er verstandig aan zou doen om nog één of twee seizoenen in Amsterdam te blijven, alleen weet je niet wat er volgend jaar gebeurt. Ik klop het af maar voor hetzelfde geld raakt hij zwaar geblesseerd aan zijn knie of breekt hij zijn enkel. Je weet niet hoe de toekomst er uitziet. En het verleden heeft bij Nederlandse spelers geleerd dat als je bij zo’n grote club instapt, kom je altijd goed terecht. Zelfs als hij door niet mocht slagen, komt hij goed terecht.

FC Twente - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt donderdagavond de bekerwedstrijd bij FC Twente. Gaat Ajax winnen in Enschede? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
zo
12/03
SC Heerenveen
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand