Jansen: "Hij is mee gelopen in de euforie, dus hij gaat ook weg"

Zaakwaarnemer Rob Jansen
Zaakwaarnemer Rob Jansen Foto: © Orange Pictures

Rob Jansen heeft Ajax gewaarschuwd inzake Sven Mislintat. De technisch directeur trok een scala aan spelers aan: spelers die voorlopig allemaal nog niet bepaald optimaal functioneren.

René van der Gijp wijst op de komst van Gastón Ávila. Hij kostte 12,5 miljoen euro en bakt er niks van in Amsterdam. Hij kwam over van Royal Antwerp. "Ik heb zitten denken, hè", zegt Van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Als Marc Overmars (de technisch directeur van Royal Antwerp, red.) nou een Ajacied in hart en nieren is, dan had hij toch iemand binnen Ajax gebeld en gezegd: ‘Jongens, wat zijn jullie nou aan het doen? Jullie gaan toch niet die Argentijn van ons kopen?’”

Jansen zou niet weten waarom Overmars dat zou doen. "Zo denkt Marc niet. Marc dacht: daar ben ik mooi van af.” Jansen begint vervolgens over Mislintat. "Ze zijn voor Mislintat gewaarschuwd”, zegt de zaakwaarnemer. "Uit vele hoeken, waaronder ik. Er werd gezegd: ‘Doe dit niet. Het wordt een drama. Het verhaal klopt niet.’"

Hij weet ook wie achter zijn aanstelling zit. "Ik heb me destijds in hem verdiept en gecheckt of het klopte wat men zei. Hij is aangenomen door Maurits Hendriks. Puur op z’n verhaal, presentatie - Mislintat kan goed praten - en z’n data over spelers. Hendriks heeft dit gedaan/ En die Raad van Commissarissen... Wat ik al eerder zei: wisten die mensen veel. Ja, blijkbaar weten ze niet veel. Die hebben dat laten lopen."

Jan van Halst valt niet veel te verwijten, voor Jansen staat echter wel vast dat hij zal vertrekken. "Die zat tussen twee werelden (de RvC en de directie, red.) in en die heeft dat laten gaan en kon het ook niet beoordelen. Die is mee gaan lopen in de euforie, dus die gaat ook weg dadelijk."

Lees meer:
0 reacties