Jansen kraakt Ajax-drietal: "Ze zijn gewoon niet te handhaven"

Freek Jansen
Freek Jansen Foto: © BSR Agency

Freek Jansen vindt dat Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen niet langer onderdeel van de RvC van Ajax kunnen zijn. Volgens de journalist is het drietal onhoudbaar na de opstapeling van chaos in Amsterdam.

Dinsdagochtend werd plots bekend dat Ajax de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes schorst vanwege het handelen met voorkennis. "Amateurisme ten top", begint Jansen in Voetbal International. De RvC had eerder in moeten grijpen, meent hij. "Als je weet dat iemand aandelen heeft, is vervolgens de vraag logisch wanneer iemand deze heeft aangeschaft. Als dat dan jaren geleden is, is dat geen probleem. Als het in augustus kenbaar is gemaakt, is de RvC gewoon niet te handhaven."

Destijds waren onder andere Pier Eringa, Schlick, Mosman en Van Oevelen onderdeel van de RvC. Eerst genoemde vertrok vorig jaar al door de achterdeur. "Het deugd en klopt van geen kant. Het was acht maanden wachten tot Alex Kroes ging beginnen. Acht maanden lang wisten zij ook dat hij deze aandelen had", vervolgt de journalist, die ook vindt dat Kroes enige blaam treft.

Lees meer:
0 reacties