Jansen ziet in Spanje de opvolger Van 't Schip: "Aanvallend spel"

Anco Jansen
Anco Jansen Foto: © Pro Shots

Anco Jansen heeft in gesprek met ESPN Ajax geadviseerd om een kijkje te nemen naar Dick Schreuder, die momenteel actief is als trainer van CD Castellón, dat actief is op het derde niveau van Spanje.

Jansen heeft Schreuder van dicht bij meegemaakt bij PEC Zwolle. "Ik heb gezien hoe hij een ploeg geheel naar zijn eigen stijl en hand heeft gezet, met innovatieve dingen", vertelt hij in gesprek bij Voetbalpraat op ESPN.In het promotieseizoen van PEC, seizoen 2022/2023, koos Schreuder vaak voor een 3-4-1-2 opstelling. "Normaal werd er altijd met vleugelspitsen gespeeld. Hij koos voor iets anders en legde uit: we gaan wel heel aanvallend spelen. Dat was het ook, het was ultra-aanvallend."

"Ik vind hem ook een beetje gek, in de goede zin van het woord. Hij zit er echt bovenop", vervolgt Jansen zijn verhaal. "Lopen is bij hem een heel belangrijk onderdeel. Hij laat zijn ploegen altijd met een ongelooflijke intensiteit voetballen. Het is echt heel aanvallend, met zeven, acht spelers in de zestien. Ik zie dat bij Ajax wel zitten. Ik zou hem graag bij Ajax zien."

Lees meer:
0 reacties