Jansen ziet 'kleuterschool' bij Ajax: "Te triest voor woorden"

Freek Jansen
Freek Jansen Foto: © Pro Shots

Freek Jansen is absoluut niet te spraken over hoe Ajax en Daley Blind met elkaar zijn omgegaan. De clubwatcher noemt de Amsterdamse club in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International 'één grote kleuterschool'.

"Het is te triest voor woorden. Dat Ajax, de grootste en succesvolste club van Nederland, op deze manier zijn beleid voert, is echt diep triest", is Jansen kritisch. Hij vergelijkt Ajax met een kleuterklas. "Met meester Schreuder, kleuter Blind, directie Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra en dan het opperhoofd Edwin van der Sar."

"En wie zit er in de ouderraad? Danny Blind, die moest twijfelen of hij wel door zou moeten gaan. Zo moet je het zien", vervolgt de clubwatcher, die toch ook wel begrip heeft voor de acties van Schreuder en Blind. "De eerste helft speelde Blind een twee, hij speelde echt dramatisch. Blind deed alles fout die helft", blikt Jansen terug op de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

In de rust zou Schreuder hebben gevraagd hoe het anders moest. "Blind heeft er toen wat van gezegd, dat mag hij ook", vindt de journalist. "Het is niet gek dat Schreuder dan zegt: hou jij je mond en ga zitten", aldus Jansen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand