Janssen over ex-Ajacieden: "Hebben me van meer interlands afgehouden"

Theo Janssen en Rafael van der Vaart
Theo Janssen en Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Bij Tussen de Palen op Ziggo Sport schuift ex-Ajacied Theo Janssen aan. De oud-middenvelder blikt hier terug op zijn carrière, en vertelt over zijn band met onder andere ex-Ajacieden Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Janssen speelde in zijn tijd bij FC Twente een Champions League-wedstrijd tegen het Inter van Wesley Sneijder. "Dat was leuk", begint Janssen. "Ook omdat ik Wes natuurlijk ken van het Nederlands elftal daarvoor al en we hadden een goede klik. Het is een fantastisch mannetje, ik noem hem nu een mannetje maar in het voetbal is het een hele grote meneer. Als je dan tegen elkaar mag spelen is dat wel een eer. We hebben na de wedstrijd ook shirtje gewisseld, dat is een van de weinig shirts die ik nog heb thuis."

"Ik heb er één van Twente, Nederland, die van Wesley en een van Rafael (Van der Vaart red.)", vertelt Janssen. "Ja die hebben mijn inderdaad van meer interlands afgehouden, die speelden op dezelfde positie. Dat waren wel twee grootheden, waardoor ik er ook niet aan te pas kwam. Achteraf gezien begrijp ik dat ook wel hoor."

Met beide spelers heeft Janssen daarna op tv nog veel samengewerkt. "We hebben misschien een beetje dezelfde achtergrond", vertelt hij. "We komen allemaal uit een bepaalde wijk. We zeiden 'doe maar gewoon lekker normaal', het leven daarnaast is ook mooi. Daar genoten we ook wel van, daardoor zochten we elkaar ook wel op."

Lees meer:
0 reacties