Theo Janssen: "Als Haller terugkomt, dan kan hij gaan zitten"

Theo Janssen
Theo Janssen Foto: © Orange Pictures

Theo Janssen ziet in Brian Brobbey een betere spits dan Sébastien Haller. De aanvalsleider, die recent overkwam van RB Leipzig, maakte zondag tijdens zijn rentree tegen FC Utrecht twee doelpunten.

"Hij deed het echt goed", oordeelt Janssen bij NOS Studio Voetbal. "Hij was balvast. Als je de lange bal speelt, is hij sterk. Hij was altijd al heel erg sterk, in de jeugd al. Je kunt lekker met hem doorvoetballen en hij is ook nog redelijk rap."

Janssen vervolgt: "Als Haller terugkomt en Brobbey speelt nog een paar wedstrijdjes, dan kan Haller gaan zitten. Ik denk dat Brobbey beter is, echt. Als Brobbey het hele seizoen zou hebben gemaakt, zou hij er ook minimaal twaalf gemaakt hebben."

Janssen is dus niet diep onder de indruk van het aantal doelpunten van Haller. "Als je bij Ajax in de spits zeventien wedstrijden speelt, moet je er gewoon zeventien maken. Bij Ajax creëer je zo veel kansen, zeker met Tadic en Antony aan de zijkanten en Berghuis erachter. Je hebt zo veel jongens die een steekpass kunnen geven."

Lees meer:
0 reacties