Janssen verwacht tweestrijd: "Met Steven Bergwijn topper gehaald"

Theo Janssen
Theo Janssen Foto: © Pro Shots

Het voetbalprogramma VTBL keert terug bij RTL 7 en heeft Theo Janssen weten te strikken als vast analist. De oud-Ajacied wordt door FHM ondervraagd over zijn verwachtingen van het nieuwe seizoen.

"Ik verwacht van Ajax dat ze samen met PSV gaan strijden om de titel", zo luidt de weinig spectaculaire voorspelling van De Dikke Prins. "Ajax heeft deze transferperiode ook weer een hoop goede spelers aangetrokken en zeker met Steven Bergwijn hebben ze een topper voor de Eredivisie binnengehaald."

Janssen vindt niet dat Ajax te veel geld heeft betaald voor Steven Bergwijn. "Tja, wat is tegenwoordig nog te veel geld? Met de markt van nu zie je dat dit soort transfers redelijk normaal zijn. 31 miljoen is natuurlijk veel geld en zeker voor de Nederlandse competitie is het gigantisch veel, maar voor goede spelers betaal je tegenwoordig een stuk meer dan tien jaar geleden."

De linkspoot denkt niet dat Feyenoord zich in de titelrace kan mengen. "Nee. Het verschil met Ajax en PSV is nu gewoon nog te groot. Ik vind de achterhoede van Feyenoord op dit moment heel erg kwetsbaar. Ze zijn zich nog volop aan het versterken op de transfermarkt dus je weet ook niet hoe de selectie er over een maand uitziet, maar op dit moment zie ik Feyenoord niet meedoen om de titel. Ik denk dat Feyenoord derde gaat worden achter Ajax en PSV."

Als hij echt moet kiezen wie er aan het eind van dit seizoen met de schaal aan de haal gaat, moet Janssen toch even nadenken. "Lastig te zeggen… Laat ik eens gek doen. PSV."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand