Jay Gorter: "Zodra je het shirt van Ajax aantrekt, moet je presteren"

Jay Gorter
Jay Gorter Foto: © Pro Shots

Jay Gorter is momenteel, onder trainer Maurice Steijn, de eerste doelman van Ajax. De keeper blikt nog even terug op vorig seizoen. Ook Alfred Schreuder zag het in Gorter zitten en gaf hem bij de start van het seizoen een basisplaats. In het duel om de Johan Cruijff Schaal ging het mis, waarna Schreuder koos voor Pasveer.

"Natuurlijk heb ik daar wel een tijdje mee gezeten", zegt Gorter tegen Voetbal International. "Eindelijk was mijn kans daar om in Ajax 1 te keepen en dan ging het op deze manier mis. Toch kijk ik dan niet naar een ander, maar naar mezelf. Ik keepte die wedstrijd tegen PSV gewoon niet goed, klaar. Dan kan je allerlei argumenten erbij gaan halen, maar die tellen niet."

"Ik kreeg mijn kans en pakte die niet. Dan moet je maar wachten totdat de volgende mogelijkheid voorbijkomt. Zo werkt het bij een topclub. En dat moet ook. Zodra je het shirt van Ajax aantrekt en het veld opstapt, moet je gewoon presteren. En doe je dat niet, dan heb je gefaald. Zo is het en zo moet het ook zijn bij Ajax", aldus Gorter.

Lees meer:
0 reacties