Johan Cruijff ArenA maakt bier en fris duurder vanaf Twente-thuis

De Johan Cruijff ArenA
De Johan Cruijff ArenA Foto: © Pro Shots

De Johan Cruijff ArenA ziet zich genoodzaakt om vanaf de thuiswedstrijd tegen FC Twente de prijzen voor bier en fris te verhogen. Supporters die een drankje willen halen in het stadion zullen dus meer moeten betalen.

Dit betekent dat een beker Heineken van 300cc vanaf zaterdag 4,25 euro gaat kosten. Dat is vijftig cent duurder dan voorheen. Er gaat overigens bij iedere maat per biertje vijftig cent bij bovenop. Voor de grootste maat betaal je vanaf zondag tegen FC Twente dus 7,25 euro. Ook de prijs van frisdranken gaat de lucht in. Een Red Bull wordt vijftig cent duurder, terwijl je voor overige frisdranken 25 cent meer betaald.

Supporters lieten eerder al weten de prijzen veel te hoog te vinden. "De inkoopkosten voor de productie liggen zeventien procent hoger dan een jaar geleden", vertelt een woordvoerder van de Johan Cruijff ArenA tegenover AjaxShowtime. "Tijdige leveringen vanuit groothandels zijn ook niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen."

"De krapte op de arbeidsmarkt maakt het bovendien lastig voldoende personeel aan te trekken tijdens wedstrijden", gaat de woordvoerder verder. "De uurtarieven voor ons personeel stegen hierdoor verder. De kostenstijgingen – zoals supporters die als particulier ervaren – raken ook organisaties zoals de Johan Cruijff Arena en haar partners."

De gehele prijzentabel vind je hieronder.

De nieuwe prijzen in de Johan Cruijff ArenA
De nieuwe prijzen in de Johan Cruijff ArenA Foto: © Ajax

"Deze combinatie van factoren leidt tot een prijsstijging van een deel van ons assortiment. We zijn ons ervan bewust dat de supporters de prijzen al aan de hoge kant vinden. We proberen de prijsstijgingen – samen met onze partners – echt te beperken en dat biertje tijdens de wedstrijd mogelijk te houden", aldus de woordvoerder.

Wanneer je als supporter voor meerdere personen een drankje haalt, is een draagkarton waar zes of meer bekers op kunnen, wel zo handig. Deze waren voorheen ook gratis, maar betaal je vanaf Twente-thuis ook weer 25 cent voor. "Door de schaarste in materialen – waaronder ook karton – stegen de productiekosten voor de draagtrays enorm", gaat de woordvoerder verder.

"Door vanaf januari 2023 een bijdrage te vragen aan bezoekers, kunnen we ook op de langere termijn gebruikmaken van de trays. We hopen ook hergebruik voor een tweede rondje te stimuleren. Dat draagt bij aan de afvalreductie en verduurzaming", besluit de woordvoerder.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand