Johan Cruijff ArenA wordt 'Huis van Oranje': "Extra boost geven"

Het Nederlands elftal speelt komende winter het WK in Qatar. De wedstrijden fysiek bezoeken is hierdoor een moeilijke opgave, maar de KNVB denkt mee met de Oranje-supporters.

Vanaf de tweede wedstrijd in de groepsfase kunnen supporters de wedstrijden van het Nederlands elftal volgen in de Johan Cruijff ArenA. Het Ajax-stadion wordt tijdelijk omgedoopt tot 'Huis van Oranje', waar ruim 55.000 supporters kunnen genieten van de WK-wedstrijden, zo maakt de KNVB bekend. Tevens treden er topartiesten op in het stadion. Bondscoach Louis van Gaal is enthousiast over de plannen van de KNVB. "Tijdens het WK in Brazilië merkte ik dat we weinig meekregen van de Oranje-gekte in Nederland. Dat vond ik jammer, want elke steun voor het team is welkom. Daarnaast geloof ik erin dat de beelden van het Huis van Oranje de spelers laten zien en voelen hoe sterk de fans in Nederland achter het team staan. Zo kunnen zij de spelers een extra boost geven", aldus Van Gaal.

Vandaag lanceren we het Huis van Oranje. Het grootste voetbalfeest van Nederland tijdens het WK2022! 🏟🧡 ➥ Check https://t.co/vRlxy7dna1 ! #HuisvanOranje #WK2022 pic.twitter.com/0WDdy3WIJA — KNVB (@KNVB) June 13, 2022

Lees meer: