Johan Cruijff Arena wordt testlocatie in coronatijd

De Johan Cruijff Arena gaat de komende tijd als testlocatie worden gebruikt. Dit om te onderzoeken hoe grote groepen mensen bij elkaar kunnen komen ondanks de coronacrisis, meldt het stadion via hun eigen website.

"Onderzocht wordt hoe met slimme technologie grotere groepen mensen veilig samen kunnen komen op drukbezochte locaties en bij publieksevenementen. In publiek-private samenwerking met TNO, de Johan Cruijff ArenA, het Rijksmuseum en theater- en musical producent Stage Entertainment start de gemeente proeftuinen in en rond deze evenementlocaties", schrijft het stadion op eigen website.

Eén van de oplossingen die onderzocht zullen worden is de  meest optimale bezoek- en vertrektijden kunnen bepalen, aan de hand van simulaties. Ook zal getest worden met apps die bezoekers adviseren over de drukte en het optimaliseren van looproutes.

"Ervaringen en resultaten worden gedeeld met landelijke vertegenwoordigers van de betrokken sectoren. Bewezen oplossingen kunnen daardoor op termijn ook landelijk worden ingezet. De gezondheid van bezoekers en burgers en het indammen van het COVID19-virus staan voorop maar hun privacy wordt zodra de technologie wordt gebruikt uiteraard gewaarborgd volgens wettelijke vereisten."

 

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand