Johan Derksen: "Die man begrijpt niets van het Ajax-voetbal"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Ajax moet alles op alles zetten om Erik ten Hag in te lijven. Johan Derksen denkt dat Ten Hag het veel beter zou doen dan een van de buitenlandse opties die Ajax nu heeft.

"Ik zou als ik Ajax was liever Ten Hag nemen, dan zo’n dure buitenlander", zegt Derksen in Vandaag Inside. Graham Potter is een van de kandidaten. "Die man begrijpt niets van het Ajax-voetbal. Dat zijn Engelse coaches en die houden zich niet bezig met tactiek. Die zegt have fun’ en stuurt ze naar buiten. Voor de opbouw moet je ontzettend veel communiceren, dus dan zou ik altijd een Nederlandse trainer nemen. Die weet wat er hier speelt en hoe je een club weer kan opbouwen."

Ten Hag zou wel eens ontslagen kunnen worden bij Manchester United. "Het is gewoon een eenvoudige subtopper geworden. Arsenal is over ze heen, Manchester City is over ze heen. Die FA Cup-finale gaan ze ook niet winnen, dus dan heeft hij weer helemaal niets gewonnen."

Valentijn Driessen is het eens met Derksen. "Begin volgende week of eind deze week wordt er meer bekend. Straks komt een Engelsman ineens ons het voetbal uitleggen. De juiste trainer is Ten Hag, maar waarom zou je niet op hem wachten. Volgens mij heeft hij ook aangegeven dat hij bereid is om terug te komen als hij daar weg gaat."

Lees meer:
0 reacties