Johan Derksen reageert: "Louche, dit betekent zijn einde bij Ajax"

Johan Derksen denkt dat Sven Mislintat niet heel lang actief zal zijn binnen Ajax. Dinsdagavond kwamen de berichten naar buiten dat de Duitser een speler (Borna Sosa, red.) zou hebben gehaald via een zaakwaarnemer met aandelen in het bedrijf van Mislintat. Iets wat schuurt met de reglementen van een beursgenoteerd bedrijf als Ajax.

"Wat ik nu gelezen heb, betekent het einde van hem bij een beursgenoteerd bedrijf als Ajax", reageert Derksen aan tafel bij Vandaag Inside. "Ajax is verplicht om een onderzoek in te stellen. En als hij een speler koopt met een zaakwaarnemer van de tegenpartij die aandelen in zijn bedrijf heeft, dat is louche. Dat kan niet."

De voormalig hoofdredacteur van VI geeft aan dat het handelen via zaakwaarnemers van alledag is binnen de voetballerij. Desondanks vindt hij het op zijn zachtst gezegd bepaald niet handig van Mislintat. "Hij heeft zich niet verdiept in de reglementen van een beursgenoteerd bedrijf. Je moet het niet willen, het blijft louche", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties