Guidetti: "Supporters van Ajax wilden mijn shirt in brand steken"

John Guidetti
John Guidetti Foto: © Pro Shots

Aankomend weekend staat De Klassieker weer op het programma: Feyenoord - Ajax. Iemand die nog vaak aan dit affiche denkt is John Guidetti. In zijn tijd bij Feyenoord won hij met 4-2 en scoorde liefst drie keer.

Tegenover het Algemeen Dagblad zegt Guidetti het volgende: "Een heel bijzondere dag. Ik was in de aanloop naar de Klassieker een paar dagen echt ziek. Ik had de uitwedstrijd ook al gemist, in Amsterdam was ik ook ziek en bleef ik op de bank. In de Kuip moest en zou ik erbij zijn en ik voorspelde ook nog drie doelpunten. Dan is het wel lekker als dat ook lukt. Jonge supporters van Feyenoord weten het misschien niet, Maar in die tijd won Feyenoord niet zomaar van Ajax."

Toen Guidetti in 2016 in het shirt van Celta de Vigo terugkeerde in de Arena én als invaller scoorde, schreeuwde Guidetti: ‘Feyenoord till I die’ in de camera’s. "Daar zat wel een verhaal achter. Ajax had al in Vigo de uitwedstrijd gespeeld. Er was daar een restaurant waar ik echt wekelijks kwam. Aan de muur hing een shirt van mij van het Zweedse nationale elftal met mijn handtekening erop. Supporters van Ajax hebben toen het glas kapot geslagen en mijn shirt in brand proberen te steken. Ik was boos en ik moest wel in Nederland reageren. Toen ik warmliep, werd ik enorm uitgejouwd. Maar ik antwoordde met een doelpunt en het openlijk tonen van mijn liefde voor Feyenoord in het hol van de leeuw."

Lees meer:
0 reacties