John van 't Schip baalt: "Foute beslissing, een dure misser"

John van t Schip na het duel tegen Go Ahead Eagles
John van t Schip na het duel tegen Go Ahead Eagles Foto: © Pro Shots

John van 't Schip baalde na afloop van het duel tegen Go Ahead Eagles natuurlijk flink. De Amsterdammers incasseerden in de absolute slotfase de tegentreffer en speelden met 1-1 gelijk.

"We speelden de eerste helft goed, maar je moet eerder afstand nemen", vertelt Van 't Schip bij ESPN. "Dat breekt je in de tweede helft op, waarin we ook veel minder speelden. Mika Godts was erg vermoeid en dan moet je met wissels proberen om het elftal aan de gang te krijgen. Maar dat werd er niet beter op. Waarom Fitz-Jim? Vanuit de positie. Carlos Forbs moet aan de buitenkant spelen en heeft diepte nodig. Fitz-Jim kan vanuit de ‘tien-positie’ spelen. En hij deed het aardig."

"Nogmaals, je moet afstand nemen", gaat de hoofdtrainer verder. "We hebben met Bergwijn en Tahirovic de kansen wel gehad en natuurlijk gaan zij wat opportunistisch spelen en dan valt ‘ie nog. En het is sneu, maar het is ook een foute beslissing van Diant Ramaj, die daar in zijn goal moet blijven, of de bal moet stompen. Een verkeerde beslissing en een kostbare fout. Hij heeft ons vaak gered, maar dit is ongelukkig.

"Voor Anton Gaaei was het prachtig dat hij zo’n goal maakt, zeker gezien het seizoen waarin hij zit. Het is jammer, want dan was hij ook nog eens matchwinner geweest. Hij heeft het heel erg goed opgepakt. Goed ingevallen, tegen PEC Zwolle ook. En vandaag speelde hij gewoon een goede wedstrijd. Ook voor hem is het zonde dat we die voorsprong niet vasthouden", aldus Van 't Schip.

Lees meer:
0 reacties