John van 't Schip: "Dat moet je aan Pep Guardiola zelf vragen"

Pep Guardiola tijdens Sporting Lissabon - Manchester City in Portugal
Pep Guardiola tijdens Sporting Lissabon - Manchester City in Portugal Foto: © Pro Shots

John van 't Schip heeft met het huidige Ajax een haast onmogelijke taak in handen genomen. De ploeg staat er beroerd voor. Was hij hier wel mee begonnen had hij geweten dat dit allemaal nog ging gebeuren bij Ajax?

"Wat denk je zelf?", reageert Van 't Schip in gesprek met AjaxShowtime. "Het is inderdaad geen makkelijk seizoen. Ik kan de jongens niks kwalijk nemen. Het is een ploeg die graag wil, alleen het is een jonge ploeg. Voor heel veel is dit het eerste jaar bij Ajax. Bij anderen is het de leeftijd. We missen echte leiders in het elftal. Met de druk en naam die Ajax is, is het niet makkelijk om elke keer het veld op te gaan met een hoog verwachtingspatroon."

Ook Pep Guardiola zou dit Ajax niet kunnen redden. "Dat moet je aan Pep vragen. Ik denk dat hij een hele goede trainer is. Hij zou er vast wel een bepaalde manier in hebben gebracht. Als de jongens terugkijken op dit jaar en ze vragen zich af wanneer ze heel veel hebben geleerd, dan is het wel dit jaar. Daar heb ik alleen helemaal geen klote aan."

Lees meer:
0 reacties