John van 't Schip krijgt tip: "Ik zou hem zeker opstellen"

John van 't Schip
John van 't Schip Foto: © BSR Agency

Ajax lijkt de laatste weken steeds zekerder in de formatie met vijf verdedigers. Alfons Groenendijk is benieuwd of er wat gaat veranderen als Steven Berghuis en Steven Bergwijn terug zijn van een blessure.

Kenneth Perez stelde bijvoorbeeld dat het aanvallend duo er voorlopig niet meer in komt zolang Ajax in deze formatie blijft spelen. "Berghuis zou ik met zijn passing zeker opstellen", meent Groenendijk in het Algemeen Dagblad. "Dat is zeker tegen tegenstanders die zich ingraven belangrijk. En wat je tegen Aston Villa ook zag, was dat het tempo vaak nog hoger kon om te verrassen. Dat is ook iets wat Berghuis beheerst."

Volgens Groenendijk zal John van 't Schip de defensieve zekerheid graag willen behouden. "Dan wordt het interessant, want in deze situatie moet je niet naar namen kijken. Met deze speelwijze kan het niet zo zijn dat een paar schakels denken: dat lossen ze achterin wel op", aldus de 59-jarige oefenmeester. "Het gaat in deze formatie nu wel om details als bereidheid. Daar moet Van ’t Schip iedereen toe bereid vinden en op beoordelen.”

Lees meer:
0 reacties