"John van 't Schip was ook teleurgesteld in bepaalde dingen"

John van 't Schip in De Kuip
John van 't Schip in De Kuip Foto: © Pro Shots

Michael Valkanis (49) beleefde een bijzondere periode bij Ajax. De Australische assistent-trainer van John van 't Schip zag zijn beleidsbepaler zienderogen veranderen.

"Zeker weten, ik heb een hele andere John gezien. Hij is een geweldige kerel die zich puur en alleen focust op waar hij invloed op heeft, maar tegelijkertijd heb ik gezien dat hij geraakt werd door wat er allemaal gebeurde. Ajax is een groot instituut en op de achtergrond spelen allerlei dingen", opent Valkanis bij Voetbal International. "Er zijn allerlei 'dark forces' op de achtergrond, mensen die iets probeerden te beïnvloeden waardoor sommige dingen wel gebeurden en sommige dingen niet."

"Mensen die van buitenaf komen voelen sneller dat er iets niet klopt. Dus ik had heel erg met John te doen, omdat hij zijn ziel en zaligheid aan Ajax gegeven heeft. Hij was ook teleurgesteld in bepaalde dingen, al zal hij dat zelf niet snel zeggen", weet Valkanis over van 't Schip. "Misschien dat bepaalde mensen hem beter hadden moeten steunen. Als je er nu aan terugdenkt, ben je geneigd te denken: wat hebben we ons op de hals gehaald? Maar als je eenmaal in de strijdmodus komt, geef je niet op en ga je voor het allerbeste."

Van 't Schip zijn vrouw overleed vlak voor zijn klus bij Ajax. "Misschien heeft dit avontuur John geholpen in zijn rouwproces, omdat hij wist wat Ajax voor hem en Daniëlle (zijn overleden vrouw, red.) betekende. Het was ook haar wens dat hij aan de slag zou gaan bij Ajax."

"Ik denk vooral: mensen, bekijk het eens wat positiever en kijk wat deze man voor Ajax heeft opgeofferd. Ik begrijp dat er kritiek is en mensen na afloop zeggen dat dingen anders hadden gemoeten, maar mensen zouden het beter begrijpen als ze middenin die situatie zouden zitten", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand