Jong Ajax gaat hard onderuit op bezoek bij MVV in Maastricht

Een duel tussen MVV en Jong Ajax
Een duel tussen MVV en Jong Ajax Foto: © Pro Shots

Jong Ajax heeft vrijdagavond een harde nederlaag geleden op bezoek bij MVV. In Maastricht ging de ploeg van trainer John Heitinga met 4-1 onderuit.

Na tien minuten was de eerste kans van MVV raak. Mart Remans kreeg de bal voor zijn voeten en werkte de bal binnen. Jong Ajax ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar speelde in een te laag tempo. MVV ging op de counter spelen en kwam na een halfuur spelen op 2-0.

Jong Ajax verloor de bal op het middenveld en zag vervolgens hoe Sven Blummel de tweede Limburgse goal binnen knalde. Nog voor rust waren er meerdere kansen op de 3-0. Jong Ajax kreeg via Christian Rasmussen nog wel een mogelijkheid, maar hij kopte de bal naast.

In de tweede helft viel de aansluitingstreffer alsnog. Gabriël Misehouy speelde zijn directe tegenstander uit en schoof binnen: 2-1. De jonge Amsterdammers kwamen daarna beter in de wedstrijd, maar kregen alsnog twee treffers om de oren. Koen Konstons maakte de 3-1, waarna Thomas van Bommel de einduitslag op het scorebord zette.

Opstelling Jong Ajax: Kremers, Aertssen, Warmerdam, Pierie, Milovanovic, Delgado (Jermoumi '63), Hlynsson (Vos '80), Fitz-Jim, Martha (Banel '63), Rasmussen, Misehouy