Samenvatting: Jong Ajax zegeviert op bezoek bij Jong FC Utrecht

Jong Ajax en Jong FC Utrecht hebben tegen elkaar hun voetbaljaar 2022 afgetrapt. In een spannend duel trokken de Amsterdammers op bezoek in de Domstad aan het langste einde.

Jong Ajax kwam na iets meer dan een kwartier speeltijd op de klok namelijk op voorsprong in Utrecht. Via Youri Regeer wisten de Amsterdammers zichzelf in het zadel te schieten. Dat was het enige doelpunt voor de rust.

De Domstedelingen probeerden terug te komen in de wedstrijd, maar slaagden daar niet in. In de blessuretijd van de tweede helft waren het de bezoekers die de voorsprong verdubbelden. Christian Rasmussen zorgde voor de 0-2 na een blunder van FC Utrecht-doelman Kevin Gadellaa.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 0-2 (0-1)
16' 0-1 Regeer
90+1' 0-2 Rasmussen

Opstelling Jong FC Utrecht: Kevin Gadellaa; Raymond Huizing (82. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Kjeld van den Hoek, Djevencio van der Kust; Imanuel Bonsu, Ivar Jenner (76. Mohamed Akharaz), Mees Rijks (60. Derensili Sanches Fernandes); Eros Maddy, Remco Balk, Ayman Sellouf.

Opstelling Jong Ajax: Charlie Setford; Steven van der Sloot, Olivier Aertssen, Nordin Musampa, Terrence Douglas; Donny Warmerdam, Kian Fitz-Jim, Youri Regeer; Christian Rasmussen, Giovanni Manson Ribeiro (73. Diya Jeroumi), Kristian Hlynsson (90. Ar'jany Martha).