Jonk haalt voormalig Ajacied naar FC Volendam: "Onbetwiste regisseur"

Wim Jonk
Wim Jonk Foto: © Pro Shots

FC Volendam heeft voormalig Ajacied Carel Eiting gecontracteerd. De creatieve middenvelder kiest hiermee voor een hereniging met Wim Jong, met wie hij eerder al in de jeugdopleiding van Ajax samenwerkte.

Eiting was na zijn avontuur bij het Engelse Huddersfield Town transfervrij op te pikken. De middenvelder werd al vaker gelinkt aan een overstap naar FC Volendam, continue door de aanwezigheid van trainer Wim Jong. Namens Ajax kwam Eiting tot 31 officiële wedstrijden, waarin hij niet tot scoren kwam.

"Ik heb heel veel zin om voor FC Volendam te spelen", zegt Eiting tegen de officiële clubkanalen van FC Volendam. "Een club met veel ambities en een mooie groeipotentie. Ik heb enorm veel vertrouwen in Wim Jonk en zijn team. Ik denk dat hun filosofie over voetbal perfect bij mij past en weet zeker dat ik mij bij hun verder kan ontwikkelen."

Technisch directeur van de club uit het vissersdorp, Jasper van Leeuwen, is ook blij met de transfer. "Carel is niet alleen een goede bekende vanuit onze Ajax-tijd, ook op het menselijke vlak is er altijd contact en een speciale band gebleven. Het staat natuurlijk buiten kijf dat Carel een enorme versterking voor Volendam is, daar lijkt me toelichting overbodig. Dat hij uit vele opties juist voor deze out-of-the-box-uitdaging kiest, zegt veel over zijn persoonlijkheid."

"Carel denkt heel goed over dingen na en zijn conclusie is dat hij in deze omgeving de rol kan vervullen die hem op het lijf is geschreven: die van de onbetwiste regisseur, de spelverdeler die ritme en richting van het spel bepaalt. Daarmee is hij een belangrijk verlengstuk van Wim Jonk in het veld", aldus Van Leeuwen.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand