Jordan Henderson deelt details over herstel: "Geleerd van Salah"

Jordan Henderson
Jordan Henderson Foto: © BSR Agency

Winteraanwinst Jordan Henderson sprak met het Algemeen Dagblad over hoe zijn herstel na een wedstrijd in werking zet, zowel bij Liverpool en hoe hij dat nu bij Ajax doet. Zijn manier van herstellen is echter anders dan anderen.

Henderson leerde van Salah bij Liverpool hoe om te gaan met slapeloosheid na avondwedstrijden door samen 's nachts naar het zwembad op het trainingscomplex te gaan. "Een beetje zwemmen, maar we deden ook stretch- en hersteloefeningen”, zo vertelt Henderson. "Als je toch niet kunt slapen, kun je die tijd beter gebruiken om al aan je herstel te werken. Het scheelt misschien een procentje, maar dat kan het verschil maken.”

Ook bij Ajax heeft Henderson die routine inmiddels opgepakt. Het vergde enige moeite om ook de security zover te krijgen, maar na een avondwedstrijd gaat hij met een fysio naar het zwembadje op De Toekomst. "Het is kleiner dan bij Liverpool, maar het kan”, lacht hij. "Als de Nieuwe Toekomst klaar is, verwacht ik ook een wat groter zwembad en plekken waar je kunt blijven slapen.” Momenteel is hij nog de enige Ajacied die op deze manier hersteld, maar met de ervaring van Henderson zal dit niet heel lang duren voor het opgepikt wordt.

Lees meer:
0 reacties