'Jordi Cruijff heeft keuze over toekomst gemaakt en sloeg Ajax af'

Jordi Cruijff
Jordi Cruijff Foto: © Pro Shots

Jordi Cruijff heeft vorig jaar een toenaderingspoging van Ajax afgeslagen. De oud-international kon een technische functie gaan vervullen bij de Amsterdamse club, maar hij wil weer als trainer aan de slag.

Dat meldt Mundo Deportivo donderdag. Cruijff vertrok in de zomer van 2023 als sportief directeur bij FC Barcelona, omdat hij weer dagelijks op het voetbalveld wil staan. Mundo Deportivo weet dat Cruijff weer trainer wil worden, en daarom sloeg hij onder meer aanbiedingen van Tottenham Hotspur, Newcastle United en Ajax af. De oud-international zou voorlopig niet opnieuw technisch directeur willen worden.

Cruijff hoopt vanaf deze zomer als trainer aan de slag te gaan. Volgens de Catalaanse krant ligt zijn toekomst mogelijk in het Midden-Oosten. Clubs uit Qatar, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten zouden interesse hebben. Eerder werd nog geschreven dat Cruijff nog altijd een kandidaat is voor Ajax, in combinatie met Xavi als hoofdtrainer. De kans dat Cruijff weer aan de slag gaat in Amsterdam, lijkt nu erg klein.

Lees meer:
0 reacties