Jos Hooiveld: “Heel mooi dat De Ligt zichzelf wegcijferde"

De tweede groepswedstrijd van Oranje kende een teleurstellend resulaat. Tegen Ecuador mocht het elftal van Louis van Gaal na afloop tevreden zijn met een punt. Voor het programma Leeuwen van Voetbalzone bekeken Khalid Sinouh en Jos Hooiveld de wedstrijd.

“Ik vond het heel mooi dat De Ligt zichzelf wegcijferde. In de wereld van grote ego’s zegt hij dat een ander het beter kan doen”, doelt Hooiveld op de uitspraak van De Ligt dat hij waarschijnlijk niet de beste man was voor de rol die Louis van Gaal voor ogen had. Hooiveld zag Timber vervolgens goed starten. “De eerste helft begon hij sterk. De tweede helft was hij er op cruciale momenten niet.”

“Het was een beetje los zand. Dat baart me toch zorgen", zegt Sinouh. "“Die jongens zijn helemaal niet gewend om in dat systeem te spelen, maar in 4-3-3. Ik denk dat Van Gaal een systeem speelt dat uitstekend rendeert tegen grote ploegen als Brazilië en Frankrijk, maar als je kwalitatief beter bent, zie je dat er niet gevoetbald wordt. En dat kan ook niet. Resultaat-technisch is het goed. Als je wint tegen Qatar ben je gewoon door met zeven punten. Dat is de minste ploeg van allemaal op dit WK."

“Ik zou Malacia erin zetten (voor Blind). Daar verwacht ik meer energie van”, zegt Hooiveld. “Op het middenveld Berghuis er weer in voor Koopmeiners.” De oud-prof houdt wel vertrouwen in de bondscoach. "Wij denken nog steeds dat we de bovenliggende partij moeten zijn. Van Gaal zegt denk ik dit keer: 'Wij zijn de bovenliggende partij niet meer. Wij zijn op veel vlakken ingehaald. En op deze wijze kunnen wij het verste komen.' En ik denk dat wij daar met zijn allen in mee moeten gaan.”

SC Cambuur - Ajax

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet!

Ajax speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Gaat Ajax winnen in Leeuwarden? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Ajax! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
SC Cambuur
12:15
Ajax
zo
12/02
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
zo
19/02
Ajax
16:45
Sparta Rotterdam
zo
26/02
Vitesse
14:30
Ajax
zo
5/03
Ajax
16:45
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 19 27 42
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
Bekijk de hele stand