Julian Rijkhoff: "Met afstand het mooiste moment uit mijn carrière"

Julian Rijkhoff viert treffer tegen SC Cambuur
Julian Rijkhoff viert treffer tegen SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Julian Rijkhoff keerde dit jaar terug bij 'zijn' Ajax. Het was een terugkeer naar huis, maar ook een weerzien met oude vrienden, zoals Silvano Vos en Gabriel Misehouy.

"Mijn maatjes. Ik was zeven jaar toen ik bij Ajax begon, tijdens mijn stage bij de F1 (tegenwoordig JO8 of JO9, red.). Sindsdien heb ik met die twee de hele jeugdopleiding doorlopen, totdat ik in de Onder 17 een tussenstap nam", blikt Rijkhoff terug in gesprek met Voetbalzone.

Op zijn zestiende kiest de spits voor een transfer naar Borussia Dortmund, maar dit jaar keerde Rijkhoff dus terug bij Ajax. "Ik had direct een lange dag. Veel gesprekken met de mensen die hier nu werken en die ik nog kende van vroeger." Het was echter ook wennen: "In drie jaar tijd verander je natuurlijk wel. Maar veel jongens vonden het leuk dat ik er weer was. Ik heb het in ieder geval naar mijn zin."

"Ik ben gelukkig. Hier zit ik echt op mijn plek", aldus de spits, die tegen Bodø/Glimt zijn debuut maakte in de hoofdmacht. "Dit was met afstand het mooiste moment uit mijn carrière. Ik trainde al mee en hoorde die woensdag dat ik bij de selectie zat. Toen dacht ik wel even: wow. Dit is iets waar ik van kleins af aan al van droomde, en die droom maakte ik werkelijkheid."

Lees meer:
0 reacties