Jurriën Timber: "We moesten heel diep gaan, dat hoort er soms bij"

Jurriën Timber en Calvin Bassey
Jurriën Timber en Calvin Bassey Foto: © Pro Shots

Ajax won zondag met 3-1 van RKC Waalwijk. Tijdens de rust keek de landskampioen nog tegen en achterstand aan, maar in de tweede helft kon Ajax de wedstrijd omdraaien. Jurriën Timber scoorde een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-1.

"We moesten heel diep gaan, maar dat hoort er soms ook bij", verklaart Timber bij ESPN. "Gelukkig hebben we het dit keer wel omgedraaid. We hebben dit seizoen heel veel momenten gehad dat het niet was gelukt, maar dit keer wel. Ik ben er blij mee." In de eerste helft liep het bij Ajax nog moeizaam. "Die goal die we weggaven was onnodig. Er gingen een paar dingen aan vooraf fout. Daarnaast moet je ook gewoon de kansen afmaken die je krijgt", zo gaf Timber aan. "In de tweede helft is het tempo omhoog gegaan en ging het allemaal goed."

Op het veld waren regelmatig irritaties merkbaar omdat RKC de grenzen opzocht. "Dat doen tegenstanders altijd tegen ons. Vooral als ze 1-0 voorkomen. Dan geef je ze de momenten om te irriteren", meldt de verdediger. "Je moet gewoon het hoofd koel houden en dat hebben we goed gedaan. Dus daar ben ik blij mee."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand