Justin Kluivert op stoom bij Nice; aanvaller wint mooie prijs

Justin Kluivert is bij zijn club OGC Nice uitgeroepen tot Speler van de Maand van december. Het kostte de jonge aanvaller de nodige tijd om zijn draai te vinden in Frankrijk, maar zijn harde werken wordt beloond.

De 22-jarige in Amsterdam geboren aanvaller speelde van 2016 tot 2018 voor Ajax en wist in die periode in 56 wedstrijden 13 doelpunten te maken. Hierna koos de buitenspeler voor een avontuur in het buitenland en vertrok naar AS Roma. In Rome kan Kluivert vooralsnog geen fantastische cijfers leveren. Na 9 goals in 68 wedstrijden werd hij vorig seizoen verhuurd aan het Duitse RB Leipzig en dit seizoen speelt Kluivert wederom op huurbasis bij Nice. Bij Nice speelt Kluivert samen met de Nederlanders Pablo Rosario, en Calvin Stengs, evenals met oud-Ajacied Kasper Dolberg. In de laatste wedstrijd voor de winterstop maakte Kluivert het winnende doelpunt voor Nice in het duel tegen Lens.

🤩 @justinkluivert 🦅 Le Néerlandais est votre Aiglon @credit_agri_PCA de décembre #OGCNice #IssaNissa https://t.co/vFsxOb4yig — OGC Nice (@ogcnice) January 7, 2022

Lees meer: