Justin Kluivert over vertrek bij Ajax: "Dan komt er geld in het spel"

Justin Kluivert
Justin Kluivert Foto: © Orange Pictures

Justin Kluivert brak in het betaalde voetbal door bij Ajax, maar liet de Amsterdamse club al op jonge leeftijd achter zich. Hij vertrok naar AS Roma, maar houdt een nare nasmaak over van de manier waarop hij vertrok uit de ArenA.

"Ik had graag willen blijven. Het is moeilijk om het uit te leggen", vertelt Kluivert bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "In één keer ben je professional, heb je een zaakwaarnemer en mannen die alleen maar over geld praten. Dan komt er geld in het spel. Wat zij met elkaar bespreken, gaat zo snel. Dan denk je: ik wil gewoon spelen, ik zie het wel. Voordat je het weet komen er dingen op tafel. Er komen gekke dingen bij kijken."

"Je denkt: ik zit bij Ajax en ben jong, wat is mijn doel? Mijn doel is om bij FC Barcelona en Real Madrid te kijken", gaat Kluivert verder. "Ik was achttien toen ik wegging en dacht: ik pak twee jaartjes Rome en dan ga ik naar Madrid. Dat is niet gebeurd. Ik zag Rome als een tussenstap. Sinds ik naar Rome ben gegaan, heb ik de andere kant van het voetbal gezien."

"Er was een nieuwe technisch directeur gekomen en die had me gehaald", vervolgt de aanvaller. "Alles was mooi. Er zijn in een hele korte tijd heel veel dingen gebeurd. En degene die me had gehaald, ging na een halfjaar alweer weg. Dan zit je daar. Je vlamt gewoon, maar hebt niet geprikt en bankt de vier wedstrijden daarna. Je merkt dat het niet alleen om kwaliteit gaat. Hier bij Ajax ben je jong, hebben ze schijt en zetten ze je er gewoon in."

Kluivert vertrok dus uiteindelijk bij Ajax om voor AS Roma te tekenen. "Er waren wat dingetjes die speelden, maar we gingen voor Rome of Ajax. Het ging een beetje om wat Ajax ging doen. Het duurde even en Rome kwam gelijk. Mijn zaakwaarnemer zei: ik heb nooit gezien dat ze zo gek doen voor een jongen van achttien. Misschien blijf je bij Ajax, raak je geblesseerd en komt zoiets nooit meer voor je", aldus Kluivert.

Lees meer:
0 reacties