KAA Gent 'teleurgesteld': "Veel minder sexy en groots dan Ajax"

Vadis Odjidja Ofoe neemt een corner in de Ghelamco Arena
Vadis Odjidja Ofoe neemt een corner in de Ghelamco Arena Foto: © Orange Pictures

De oefenwedstrijd tussen KAA Gent en Ajax gaat op zaterdag 9 juli niet door. De burgemeester van Gent heeft een streep gezet door de zogenoemde 'galamatch'.

De Ghelamco Arena van KAA Gent
Streep door oefenwedstrijd Ajax in België: "Risico's te groot" Lees ook

KAA Gent is teleurgesteld, maar begripvol. "Natuurlijk vinden we dit heel erg jammer", zegt woordvoerder Tom Vandenbulcke in Het Laatste Nieuws. "Ajax past 100% onder het begrip 'galamatch'. Maar we hebben ook wel begrip voor het standpunt van de politie en de stad."

Aan een wedstrijd tegen Ajax zijn risico's verbonden, zelfs als we die zonder supporters van Ajax zouden spelen", meent Vandenbulcke. "Zelfs de Amsterdamse politie liet ons weten dat dan nog steeds de kans bestaat dat die harde kern alsnog afzakt naar Gent. En veiligheid primeert."

KAA Gent heeft in FC Midtjylland een vervanger gevonden. "Dat klinkt veel minder sexy en groots dan Ajax, maar sportief gezien is het ook wel een zeer te respecteren tegenstander. Deze Deense ploeg pakte in acht jaar vijf trofeeën, twee keer de beker van Denemarken, en drie keer de kampioenstitel. Ze spelen ook elk jaar Europees voetbal. Maar deze ploeg heeft niet de naam en de geweldige geschiedenis die Ajax heeft, en die we onze supporters graag hadden aangeboden", aldus Vandenbulcke.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand