Kan Ajax zich revancheren tegen Twente? "Zijn ze niet toe in staat"

FC Twente gaat zondagmiddag op bezoek bij Ajax. De club uit Enschede zal de Amsterdammers na de 6-0 nederlaag tegen Feyenoord een nieuwe tik uit willen delen. FC Twente maakt zeker kans, zo denken Tijmen van Wissing en Gertjan Verbeek.

"Of het een voordeel is dat Ajax met 6-0 heeft verloren van Feyenoord? Tja, dat weten we zondagavond", begint Van Wissing in De Oosttribune. "Ik denk het uiteindelijk wel. Ik was maandag op De Toekomst, iedereen had er nog steeds last van. Ook bij die jeugdspelers. Silvano Vos, Maduro was toevallig de trainer. Die hadden zo slecht geslapen."

"Die 6-0, dat werkt echt wel na, dat kun je wel merken. Als er een kans is voor Twente om daar weer eens te winnen, dan is dat zondag", voorspelt de clubwatcher. "Plus dat Twente gewoon betere spelers heeft." Ook Verbeek denkt dat de nederlaag in De Klassieker hard is aangekomen bij Ajax: "Je hebt wel eens ploegen die daar moed uitputten en zich willen revancheren, zoals PSV na de eerste nederlaag tegen NEC. Ik denk niet dat dit Ajax daartoe in staat is. Daarvoor hebben ze te weinig kwaliteit, te weinig stabiliteit."

Hij vervolgt: "Het is ook te onrustig in de top van die club. Ze zijn met alles bezig, behalve de eerstvolgende wedstrijd. Dat kan nooit goed zijn. De focus is er niet. Twente kan een kloof slaan die onoverbrugbaar is voor Ajax. Dan lonkt de Champions League. Ik kan me niet voorstellen dat Twente zich laat foppen. Ik vind wel dat Twente de laatste weken wat hapert, de machine. Het loopt wat stroever", merkt Verbeek op.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand