Kaplan eerlijk over moeilijke tijd: "Ben nu pas weer gelukkig"

Sam Lammers in duel met Ahmetcan Kaplan
Sam Lammers in duel met Ahmetcan Kaplan Foto: © BSR Agency

Ahmetcan Kaplan maakte tegen FC Utrecht in de 2-0 thuisoverwinning zijn basisdebuut in de hoofdmacht. In gesprek met Ajax TV sprak hij zich uit over hoe hij zich momenteel voelt in Amsterdam en hoe hij terugkijkt op zijn blessureleed.

"Ik ben nu pas weer gelukkig. Het was een moeilijke periode. Ik raakte eerst geblesseerd bij het Turkse nationale elftal en twee maanden nadat ik hier kwam raakte ik opnieuw geblesseerd. Dat was een harde klap", geeft hij toe in gesprek met de clubkanalen.

Kaplan wil niet meer terugkijken op zijn blessureleed en focust zich op zijn toekomst bij Ajax. "Maar dat is nu achter de rug en ik ga er weer tegenaan", vervolgt Kaplan, die terugkijkt naar zijn debuut, uit tegen AZ waar Ajax met 2-0 verloor. "Ik was wel zenuwachtig toen ik inviel tegen AZ. Ik speelde als laatste man en ik stond na anderhalf jaar voor het eerst weer op het veld."

"Ik had het in die periode op geestelijk gebied best zwaar. Maar nu ik op het veld sta, kan ik mijn teamgenoten weer ondersteunen. En zij ondersteunen mij ook. Ik voel dat ik nu weer gelukkig ben."

De kans dat Kaplan donderdag tegen Aston Villa weer in het centrum staat is groot. Hij denkt dat het een spannende pot wordt tussen twee gewaagde tegenstanders. "Het is een goede test voor ons. Ik denk dat we een heel mooie wedstrijd wordt. Zolang we honderd procent geven, denk ik dat we kunnen winnen."

Lees meer:
0 reacties