Kaplan kreeg steun van Yildrim: "Hij is anders dan andere verdedigers"

Ahmetcan Kaplan bij zijn rentree in Jong Ajax
Ahmetcan Kaplan bij zijn rentree in Jong Ajax Foto: © Pro Shots

Ahmetcan Kaplan maakte afgelopen zondag tegen AZ zijn Eredivisie-debuut. De Turkse verdediger was lange tijd geblesseerd en ging door een fysiek en mentaal zware periode. In deze tijd kreeg Kaplan veel steun van Atilla Yildrim, assistent-trainer van Ajax O14 en Ajax Zaterdag.

Via de medische staf van Ajax kreeg Yildrim de vraag of hij Kaplan wilde bijstaan. "Hij kende mij amper, maar ik heb dezelfde weg bewandeld als hij, maar dan andersom", vertelt Yildrim die op zijn twintigste in Turkije ging voetballen tegenover Voetbal International. "Ik kon me wel voorstellen hoe zwaar hij het zou krijgen. Zeker omdat hij nog zo jong is en in een volledig nieuwe omgeving was. Als je dan geblesseerd raakt, val je in een zwart gat. Ik denk dat het hem veel heeft geholpen dat we heel veel contact hadden met elkaar."

"We hebben veel dingen gedaan samen", gaat hij verder. "Zo heb ik hem Amsterdam laten zien, zijn we naar musea geweest en heb ik hem laten zien waar Ajax voor staat, zodat hij dat beter begreep. Als je continu in je eentje bent, is het allemaal heel lastig." Kaplan en Yildrim spreken elkaar nu dagelijks en hebben een goede band opgebouwd.

Ondanks de vele concurrentie op zijn positie, raakte Kaplan niet in paniek. "Hij is een vechter, iemand met de juiste mentaliteit die wil slagen in topsport", stelt Yildrim. "Bij Trabzonspor viel mij op hoe goed hij voor zijn leeftijd was. Turkse verdedigers zijn voornamelijk heel sterk en voetballend oké, maar bij Ahmetcan zag ik meer dan dat. Hij was anders dan andere verdedigers en ik zie wat ik bij Trabzonspor ook al zag: die kracht, de harde inspeelpass, crosspasses, snelheid, spelintelligentie, kopkracht."

Lees meer:
0 reacties