Kaplan maakte snel indruk bij Ajax: "Toen viel hij me al op"

Ahmetcan Kaplan
Ahmetcan Kaplan Foto: © Pro Shots

Anwar El Ghazi is groot fan van Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger komt na lang blessureleed eindelijk in actie voor Ajax en maakt meteen veel indruk.

Vorige week kwam de gevreesde Aston Villa-spits Ollie Watkins er totaal niet aan te pas in Amsterdam. Volgens Anwar El Ghazi de verdiensten van Kaplan. "Op het moment dat ik aan het begin van dit seizoen met Jong Ajax mocht meetrainen om mijn conditie op peil te houden, viel hij me al op", vertelt de aanvaller aan de Telegraaf. "Je zag: hij beheerst het Ajax-spelletje.”

Dat Watkins in Amsterdam nagenoeg onzichtbaar was, betekent volgens El Ghazi niet dat hij donderdagavond in de return geen gevaar zal vormen. "Hij is een harde werker. Ook als hij niet goed speelt, zal hij altijd voor het team blijven strijden", weet de Nederlander. "De laatste twee jaar heeft hij laten zien dat hij uit het niets kan scoren. Hij is levensgevaarlijk, zoals de hele Aston Villa-aanval dat met de snelheid van Moussa Diaby en Leon Bailey is. Ajax moet oppassen voor de counter."

Lees meer:
0 reacties