Keeper Gorter gesteund na fout: "Het is te kort door de bocht"

Jay Gorter
Jay Gorter Foto: © Pro Shots

Alfred Schreuder hield Jay Gorter uit de wind na de 5-3 nederlaag tegen PSV. De doelman kreeg de kans om zijn visitekaartje af te geven, maar dat lukte hem niet.

"Ik heb Jay nog niet gesproken, maar we hebben allemaal de wedstrijd gezien. Ook hij heeft goede dingen gedaan. Bij een keeper gaat het ook om dingen die niet goed gaan. Over iedere tegengoal kun je iets zeggen", vertelt Schreuder, opgetekend door Voetbal International. "Je kunt ook zeggen dat verdedigers niet in die situatie mogen komen. Het is te kort door de bocht om alleen Jay de schuld te geven."

De trainer liet voor de wedstrijd weten dat hij nog geen keuze had gemaakt wie de eerste keeper wordt dit seizoen. Na het duel kon hij ook nog niet zeggen of Gorter over een week speelt als de competitie begint. "Je weet nooit wat er in een week gebeurt. Hij heeft een prima voorbereiding gehad. Remko is ook goed teruggekomen en heeft een prima wedstrijd gekeept. We hebben meerdere goede keepers."

Maarten Stekelenburg is momenteel herstellende van een blessure. "Ik kan niet exact zeggen wanneer hij weer fit is, maar de revalidatie verloopt goed. Volgens mij heeft hij vandaag ook wat op het veld gedaan. Morgen zou hij weer een lichte keeperstraining doen. Het schijnt wel mee te vallen. Ik hoop dat hij er snel bij is", aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Ajax -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand