Keeper Ramaj ziet verbetering bij Ajax: "Maar dat móét nog beter"

Diant Ramaj
Diant Ramaj Foto: © Pro Shots

Keeper Dian Ramaj heeft in het AD teruggeblikt op de eerste seizoenshelft bij Ajax. Hij vertelt dat hij hard heeft gewerkt om tussen de palen te staan bij de Ajacieden, maar dat het wel heeft geloond.

Maurice Steijn liet aan Ramaj weten dat hij Jay Gorter als eerste keeper koos omdat hij meer ervaring had met de huidige Ajax-selectie: "Ik zei: oké, jouw keuze, maar laten we dan over een paar weken de balans opnieuw opmaken. Ik begreep veel dingen niet, maar ben juist bikkelhard gaan werken," vertelt de Duitse doelman. De keeper wist dan ook wel dat zijn kans bij Ajax zou komen: "Ik kreeg te horen dat ik in de gym, qua voeding en professioneel gedrag een voorbeeld was. De trainer, de fysio; ze zullen het allemaal beamen."

Ramaj denkt dan ook dat die mentaliteit door zijn achtergrond komt: "Duitsers hebben veel discipline. Kosovaren zijn niet snel bang. En als keeper mag je geen angst hebben. Twijfels zijn slecht voor een voetballer, laat staan voor een keeper, met 60.000 mensen om je heen, maar niemand achter je in het doel. Je moet altijd klaar zijn voor de actie."

Hij denkt dan ook dat het goed is geweest om eerst een aantal wedstrijden vanaf de bank te bekijken om te zien waar het aan schortte: "Opbouwen ging moeizaam, zonder vertrouwen ook. Toen ik erin kwam, zei ik meteen tegen onze verdedigers: speel de bal maar naar mij als je het niet weet." Hij geeft aan dat hij de achterhoede iets meer tijd kon geven door de spitsen te lokken, waardoor hij zelf ook met minder druk te maken zou krijgen: "Dat zie je wel terug, maar dat móét nog beter," besluit hij.

Lees meer:
0 reacties