Keje Molenaar tipt Steijn: "Dan ga je eraan tegen Feyenoord"

Keje Molenaar
Keje Molenaar Foto: © Pro Shots

Keje Molenaar verwacht dat Ajax zondagmiddag niet gaat winnen tegen Feyenoord. De oud-voetballer, die bij beide clubs heeft gespeeld, ziet dat de Rotterdammers een stuk verder zijn dan de ploeg van Maurice Steijn.

"Achterin wankelt het aan alle kanten en dat is gewoon niet goed. Ik denk dat Ajax zondag verliest. Het zou mij hooglijk verbazen als Ajax zich zodanig herpakt dat je nu van Feyenoord zou winnen. Het zou mij bijzonder verrassen, laat ik het zo zeggen", aldus Molenaar in gesprek met Ajax Showtime.

"Het is een aparte wedstrijd, maar ik denk dat het verschil in niveau tussen Ajax en Feyenoord op dit moment zodanig is dat je dat eigenlijk niet kunt verwachten", doelt hij op een overwinning voor de thuisploeg. Als Molenaar de trainer zou zijn, zou hij tegen de regerend landskampioen iets verdedigender gaan spelen.

"Als je achterin kwetsbaar bent, moet je korter op elkaar voetballen", stelt Molenaar. "En dat klinkt lullig, maar je hebt een paar hele goede counterjongens: Bergwijn, Berghuis, Brobbey en Forbs. Je zult gewoon vanuit de counter moeten gaan voetballen. Want als je ruimtes laat tegen Feyenoord - zoals zij nu voetballen - dan ga je eraan. Als ik Steijn was, zou ik het gewoon dichttimmeren."

Lees meer:
0 reacties